Museum Silkeborg - Hovedgårdsvej 7 - 8600 Silkeborg - Tlf: 86 82 14 99 - Fax: 87 20 51 90 - info@museumsilkeborg.dk
Gudernes Gaver
Hvor har Thor sin hammer fra? Hvorfor har Sif et gyldent hår? Hvad hedder Odins ravne? Med fokus på fortælling og nysgerrighed besøger vi de nordiske guder. Rejsen går fra det guddommelige Asgård til Midgård og helt ind i underverdenen, hvor dværgene bor.
Gennem fortælling og dialog vækker vi nysgerrigheden og dykker ned i den nordiske mytologi. Derved skaber vi en fælles forståelse for, hvad det vil sige at ofre gaver til guderne.
Kom med på rejsen, og bliv klogere på de nordiske guder! Læs mere her

Fra naturens luner til menneskets begyndende styring - et smut tilbage til stenalderen
Hvad er det, der er karakteristisk ved jægerstenalderen og hvordan bliver dele af vores forfædres liv markant anderledes i bondestenalderen? Igennem dialog og børnenes forholden sig til genstandende i museets stenalderudstilling, får vi sammen styr på de grundlæggende træk gennem jæger- og bondestenalderen. Børnene får selv stenalderfund i hånden og skal forsøge at finde frem til hvad de enkelte genstande mon har været brugt til.
Læs mere her

Fortidens Fodspor – en gåtur
Fandtes Silkeborg i stenalderen? Har Gudenåen altid været her? Hvem boede her i renæssancen? Kridt vandreskoene, og kom med på en tidsrejse! Med den digitale guide i hånden går I på opdagelse i Silkeborg, og gør stop ved historiske steder. Med hjælp fra en kort film følger ruten jer gennem tidsperioder helt fra stenalderen gennem middelalderen og renæssancen, og helt frem til nybyggertiden. Gudenåen er rutens første stop, og Hovedgården er rutens sidste.
Kom med ud i den friske luft, og blive klogere på Silkeborgs historie! Læs mere her

En god start på historiefaget
Hvordan boede man i stenalderen? Hvad brugte man flint til? Hvilken mad spiste man? Igen i år tilbyder Museum Silkeborg og AQUA Naturfagscenter et undervisningsforløb til 3. klasserne i Silkeborg Kommune, der introducerer den første del af vores fælles historie – stenalderen. Sammen rejser vi tilbage til jæger- og bondestenalderen for at opleve stenalderfolkets dagligdag, hvor vi får rigtige stenalderfund i hænderne. Historien udfolder sig både på museet og jeres skole, således vi oplever stenalderens vilkår på egen krop.
Kom med på rejsen, og bliv klogere på livet i stenalderen! Læs mere her

Tollundmanden - en ny fortælling
Hvordan blev Tollundmanden fundet? Hvorfor var det mon ham der blev ofret? Hvad fortæller den nyeste forskning om Tollundmaden os? Disse og mange andre spørgsmål forsøger vi at besvare i vores nyere udstilling om Tollundmanden. Der er tegnefilm, fortællinger, musik og forskningsudstyr i børnehøjde, og som kronet på værket står en rekonstruktion i naturlig størrelse, der viser vores bud på, hvordan Tollundmanden kunne have set ud, en dejlig forårsdag, inden den vinter hvor han endte sine dage i mosen. Læs mere her

Abonnér på nyhedsbrevet
Vi udsender nyheder og indbydelser til udstillinger 6-12 gange årligt. Vælg én eller flere afdelinger.
Afmelding sker i bunden af nyhedsbrevet.
Følg os her: