Nyheder fra arkæologien
Tilbage til Grauballe
Allerede i perioden fra omkring år 0 til år 750 e.Kr. har man bosat sig i det område, der senere er blevet til Grauballe.
Maria Thiemke
Det med at slå sig ned ved Grauballe gør folk stadig og derfor er arkæologer fra Museum Silkeborg i gået i gang med en større udgravning ved Jernaldervej. Meget tro vejnavnet skal der i de kommende måneder undersøges dele af tre forskellige jernalderbebyggelser.
Vi er startet med den del, der kan knyttes til en bebyggelse, der i 1999 blev undersøgt under boldbanerne. Bebyggelsen under boldbanerne er dateret til yngre romersk jernalder og bestod af store gårde på række omkranset af hegn. De første jernaldergårde som vi undersøger lige nu ligger fint på række med bebyggelsen under boldbanen og tolkes derfor som endnu en del af denne boplads.
På illustrationen er hegnsforløbene fremhævet med blåt, mens husene er fremhævet med lyserødt. Et udsnit af de samme huse og hegnsforløb kan ses på fotoet, sådan som de ser ud i udgravningsfeltet.
Ud over den forventede bebyggelse er der blevet undersøgt en grav. I vinteren 2012-2013 blev der undersøgt flere grave på udgravningen ved Romervej, så vi vidste der kunne være grave i området, selvom der ikke blev fundet grave i forundersøgelsen. I den undersøgte grav er der fundet tre lerkar, hvoraf det ene ud fra sin form og udsmykning til kan dateres til yngre romersk alder, ca. 175-375 e.Kr.
Abonnér på nyhedsbrevet
Vi udsender nyheder og indbydelser til udstillinger 6-12 gange årligt. Vælg én eller flere afdelinger.
Afmelding sker i bunden af nyhedsbrevet.
Følg os her: