Stor opbakning til Museum Silkeborgs store formidlingsprojekt om Grathe Hede.
Mere end 80 engagerede tilhørere deltog i Museum Silkeborgs info-aften om Grathe Hede.
Til onsdags Info-aften om Grathe Hede på Museum Silkeborg Blicheregnen deltog mere end 80 spørgelystne borgere. Der måtte hentes flere stole og flyttes borde, da det stod klart, at der kom langt over det forventede antal deltagere til aftenens arrangement. Museumsinspektør Marianne G. Hougaard udtaler: ”Det er fantastisk med den store opbakning, men det er også en spændende del af Danmarkshistorien”.
Interessen tegner godt for museets realisering af den kommende særudstilling om Grathe Hede og det nye store formidlingsprojekt på Grathe Hede. Begge åbner i foråret 2019.
Museumsdirektør Ole Nielsen lagde ud med at byde velkommen og fortælle om, hvordan museet har fået mulighed for at realisere projektet med 4 mio. kr. fra finansloven, hvorefter museumsinspektør Marianne G. Hougaard tog over og fortalte om, hvordan museet vil fortælle den blodige historie om borgerkrig, kongemord og storpolitik, som ligger forud for Slaget på Grathe Hede. Udstillingen kigger også frem til efter 1157 og helt frem til i dag, hvor myter og historier præger fortællingen om Svend, Knud og Valdemar.
Museumsinspektør Kirsten Nellemann Nielsen fortalte om det kommende på projekt på Grathe Hede, hvor kirken markeres med corten-stål, så man kan se kirke og kirkegård aftegnet i landskabet. Der anlægges også vej og p-plads, så tilgængeligheden øges. Der vil blive gravet i området, men projektet er først og fremmest et formidlingsprojekt, som blandt andet lægger sig op af de undersøgelser, museet gennemførte i 2015. Formidlingen bliver baseret på ny viden opnået ved mindre arkæologiske undersøgelser.
Følg os her: